Loading...

Domov plný kouzla: Jak zútulnit interiér

4 min. čtení Domov plný kouzla: Jak zútulnit interiér

Když podzim přichází s jeho paletou barev a chladnějším počasím, mnoho z nás hledá způsoby, jak přivést tuto atmosféru do svého domova. Ať už hledáte inspiraci v přírodě, nových trendech interiérového designu, nebo tradičních podzimních motivech, máme pro vás komplexního průvodce, jak si zútulnit interiér.

Podzimní měsíce přinášejí teplé barvy, jako jsou zlatavá, oranžová, vínová a hnědá, které mohou oživit jakýkoliv interiér. Polštářky, přehozy a dekorace v těchto odstínech dodají místnosti ten správný podzimní nádech.

I když podzim tradičně není spojen s květinami, pokojové rostliny jako kapradiny, pokojové břízy a sukulenty mohou prostoru dodat život. Doplnění váz s podzimními větvičkami, nebo listy také zdůrazní sezónní charakter.

Dřevo je nesporným synonymem pro teplo a útulnost. Dřevěné poličky, stolečky a další prvky v interiéru přidávají teplý a přírodní nádech. K tomu ještě přidáním přírodních materiálů, jako je vlna a kůže, získáte skutečně úžasnou atmosféru.

Podzimní vůně - svíčky mohou vnést do vašeho interiéru nádhernou vůni. Ale co takhle ještě posílit podzimní atmosféru pomocí aromalamp, esenciálních olejů s vůněmi jako je skořice, jablko, nebo čerstvě upečený dýňový koláč? Tyto vůně dokonale evokují pocit tepla v domácnosti a navodí vám tak pravou podzimní atmosféru.

 

Útulný koutek pro relaxaci

Vytvoření útulného koutku v domě je ideální způsob, jak si vytvořit místo k odpočinku a relaxaci. Nemusíte se omezovat pouze na hlavní obytné prostory. Vytvořte si tyto malé útulné koutky po celém domě či bytě - ať už je to malý prostor s křesílkem u okna pro čtení, koutek na balkóně s dekou a svíčkami, nebo dokonce malá "čajovna" ve vaší kuchyni s vašimi oblíbenými čajovými směsmi.

 

Zde několik inspirací pro zařízení tohoto kouzelného prostoru:

  • Měkké křeslo nebo pohovka: Vyzkoušejte pohodlné křeslo nebo malou pohovku, která se stane středobodem vašeho koutku. Měli by být dostatečně měkké, aby vám poskytli pohodlí během dlouhých hodin čtení nebo relaxace.
  • Stolek: Malý dřevěný stoleček vedle křesla je ideální pro odkládání knihy, nápoje nebo svíčky. Dřevo dodá prostoru teplý a přírodní nádech.
  • Přehozy a polštářky: Výběrem teplých a měkkých přehozů a polštářků v podzimních barvách můžete zvýšit pocit pohodlí.
  • Stojací lampy: Volba stojací lampy s tlumeným světlem dodá vašemu koutku útulnou atmosféru a zároveň poskytne dostatek světla pro čtení.
  • Police nebo regál: Police, nebo menší regál na knihy či dekorace může být skvělým doplňkem pro uložení vašich oblíbených knih a osobních věcí.
  • Dekorace: V neposlední řadě můžete své prostory na podzim dotvořit také sezónními dekoracemi. Kromě typických tykviček či jablíček však zkuste sáhnout po elegantních kouscích, které u vás doma nejen navnadí atmosféru, ale vaše prostory také skutečně esteticky vizuálně doplní. Může to být například vaše oblíbená podzimní fotografie přírody umístěná v pěkném dřevěném rámu na stěně nebo elegantní skleněná váza doplněná o živé podzimní květiny.

Vytvořte příjemnou atmosféru v místnosti kombinací různých materiálů, vzorů a textur. Letní design interiéru často vyniká svou lehkostí a svěžestí, ale podzimní dekorace vás vyzývá k experimentování s odvážnějšími kontrasty, hlubšími barvami a netradičními vzory a texturami. Právě textil a retro motivy dokážou místnost proměnit v teplé a útulné místo s podzimní atmosférou. Velmi efektivním doplňkem jsou koberce. Oblíbené jsou designy inspirované přírodou, retro vzory, ale i moderní abstraktní motivy spolu s jednolitými barvami. Koberce s dominantním středovým motivem nejen zvýrazňují místnost vizuálně, ale také definují centrální bod, kolem něhož můžete uspořádat nábytek v obývacím pokoji.


Rohová rozkládací pohovka Armani II
-15%
Skladem 1 ks
26 322 Kč již od 22 374 Kč
Rohová rozkládací pohovka Armani II Rohová rozkládací pohovka Armani II Rohová rozkládací pohovka Armani II + 10
Dvoumístná pohovka Resso
-5%
1 - 3 týdny
8 809 Kč 8 395 Kč
Dvoumístná pohovka Resso Dvoumístná pohovka Resso Dvoumístná pohovka Resso + 2

3 - 5 týdnů
  10 116 Kč


Kategorie: Články Styly bydlení a inspirace Radíme, jak na to

Přihlášení k newsletteru

Pravidelná dávka inspirace na váš e-mail

Přihlášením souhlasíte se pravidly Zásady ochrany osobních údajů